Μία αναφορά για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, από την αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας των πτήσεων της Αυστραλίας, υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος έχασε γρήγορα ύψος, καθώς τελείωσαν τα καύσιμά του και χωρίς κάποια ανθρώπινη επέμβαση.

Ads

Συγκεκριμένα, στην 28σελιδη αναφορά της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας (ATSB) που ηγείται των ερευνών σημειώνει ότι η ανάλυση των εξαρτημάτων από τις πτέρυγες του αεροσκάφους που έχουν βρεθεί, δείχνει ότι το αεροσκάφος δεν είχε προετοιμαστεί για προσγείωση κατά την εξαφάνισή του και έκανε «βουτιά» θανάτου. 

image

«Ήταν σε θέση non-extended που σημαίνει ότι το αεροσκάφος δεν είχε μπει σε θέση προσγείωσης ή καθόδου» δήλωσε ο ερευνητής Πίτερ Φόλεϊ εξηγώντας ότι αυτή είναι η κατάσταση στην οποία τα πτερύγια ανοίγουν προκειμένου να επιτρέψουν στο αεροσκάφος να ταξιδέψει ασφαλώς σε χαμηλότερες ταχύτητες ενώ ετοιμάζεται για προσγείωση. «Επομένως μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν κάποιος το ήλεγχε ή όχι» πρόσθεσε.

Ads

image

Οι έρευνες έχουν καλύψει μία θαλάσσια περιοχή 46.000 τ. μιλίων στον Ινδικό Ωκεανό, έκταση που ισοδυναμεί περίπου με την Ελλάδα. 

Το αεροσκάφος της Malaysia εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Η εξαφάνισή του θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη σύγχρονη ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.