Η κατακραυγή εναντίον του Τραμπ για τον αντιμεταναστευτικό νόμο του και για την απάνθρωπη συμπεριφορά των αμερικανικών αρχών εναντίον των παιδιών που περνούν τα σύνορα από το Μεξικό και χωρίζονται από τις οικογένειές τους για να κλειστούν σε κλουβιά,  έχει πάρει διαστάσεις και στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Μάλιστα, σε μια σπάνια, αν όχι πρωτόγνωρη, δημόσια αντίθεση, εμφανίστηκαν πέντε πρώτες κυρίες προέδρων… ανάμεσά τους και η Μελάνια, η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Ειδικότερα η Μελάνια Τραμπ, μέσω της διευθύντριας επικοινωνίας της, Στέφανι Γκρίσαμ: «Η κυρία Τραμπ απεχθάνεται να βλέπει παιδιά να απομακρύνονται από την οικογένειά τους και ελπίζει πως τα δύο στρατόπεδα στο Κογκρέσο θα μπορέσουν εντέλει να καταλήξουν σε συμφωνία προκειμένου να υπάρξει μια επιτυχημένη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση». Η Μελάνια Τραμπ «πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να σέβεται τον νόμο όμως πρέπει να κυβερνάται με την καρδιά» συμπλήρωσε η ίδια.

«Ζω σε συνοριακή πολιτεία. Εκτιμώ την ανάγκη να προστατευτούν τα σύνορα μας, αλλά αυτή η πολιτική μηδενικής ανοχής είναι σκληρή, και ανήθικη. Μου ραγίζει την καρδιά»  έγραψε η Λάουρα Μπους.

Η Μισέλ Ομπάμα κοινοποίησε το tweet της Λάουρα Μπους γράφοντας: «Κάποιες φορές η αλήθεια ξεπερνά τα κόμματα». Η Χίλαρι Κλίντον έγραψε επίσης σε tweet:«Αυτό που συμβαίνει στις οικογένειες στα σύνορα αυτή τη στιγμή είναι ανθρωπιστική κρίση. Κάθε γονιός που κράτησε παιδί στην αγκαλιά του, κάθε άνθρωπος με αίσθηση συμπόνιας πρέπει να έχει εξοργιστεί». Και συμπλήρωσε:«’Η δοκιμασία κάθε έθνους είναι το πώς χειρίζεται τους πιο ευάλωτους».

Ads

Διαβάστε σχετικά: «Για τον ρατσισμό των κοινωνιών μας» του Παναγιώτη Νούτσου

Η Ροζαλίν Κάρτερ, μέσω εκπροσώπου Τύπου, δήλωσε: «’Όταν ήμουν πρώτη κυρία, εργάστηκα για να στρέψω την προσοχή στους πρόσφυγες που έφευγαν από την Καμπότζη στην Ταϊλάνδη. Επισκέφτηκα την Ταϊλάνδη και είδα από πρώτο χέρι το πόσο τραυματικό είναι για τους γονείς και τα παιδιά να χωρίζονται σε συνθήκες που δεν μπορούν να ελέγξουν. Η πολιτική και η εξάσκησή της, του να παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς στα σύνορα του Μεξικού, είναι ντροπή για τη χώρα μας».

*Στην φωτό: Λάουρα Μπους (αριστερά) και Μελάνια Τραμπ