Μετά τα fake news, τα fake εξώφυλλα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρά τις κατηγορίες που εξαπολύει στα ΜΜΕ περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει ο ίδιος τα fake news για την άσκηση της πολιτικής του. Τώρα έκανε ένα βήμα παραπάνω δημιουργώντας fake εξώφυλλα. 

Ads

Η Washington Post κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δημιούργησε ψεύτικα εξώφυλλα του περιοδικού Time με τον εαυτό του, με τα οποία στη συνέχεια κόσμησε τουλάχιστον πέντε γκολφ κλαμπ που ανήκουν στην ιδιοκτησία του. 

Στην κορνιζαρισμένη φωτογραφία ο Τραμπ ποζάρει με σοβαρή έκφραση, τα χέρια σταυρωμένα και το βλέμμα προσηλωμένο στο φακό. Ενώ η λεζάντα αναφέρεται στο reality show The Aprrentice («Ο Μαθητευόμενος»), που παρουσίαζε, πολύ πριν θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές. Συγκεκριμένα η λεζάντα γράφει: «Ντόναλντ Τραμπ: ‘Ο Μαθητευόμενος’ είναι μια τεράστια τηλεοπτική επιτυχία!». 

Στο εξώφυλλο αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης: 1η Μαρτίου 2009. Μόνον που τέτοιο τεύχος δεν εκδόθηκε ποτέ, αφού στο τεύχος της συγκεκριμένης ημερομηνίας το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ ήταν αφιερωμένο στη βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα ηθοποιό Κέιτ Γουίνσλετ. 

Εδώ το εξώφυλλο κοσμεί μια από τις λέσχες γκολφ που ανήκουν στον Τραμπ: 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για αυθεντικό εξώφυλλο του TIME», είπε η Kέρι Τσάικα, εκπρόσωπος της Time Inc., η οποία ζήτησε από τον όμιλο Τραμπ να απομακρύνει το ψεύτικο εξώφυλλο από όλα τα σημεία όπου έχει αναρτηθεί σε δημόσια θέα. Ο Λευκός Οίκος και όμιλος Τραμπ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ της Washington Post.

image

Ο Τραμπ έγινε όντως εξώφυλλο στο περιοδικό TIME τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το περιοδικό τον επέλεξε ως «πρόσωπο της χρονιάς», δηλαδή ως το πρόσωπο που επηρέασε τα παγκόσμια δρώμενα κατά το μέγιστο το 2016, μετά την απρόσμενη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. 

Μάλιστα είχε σχολιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο ότι στο εξώφυλλο του TIME το γράμμα «Μ» έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο πάνω από το κεφάλι του Τραμπ, ώστε να τον παρουσιάζει σαν τον διάβολο.