Ένα βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

Ads

Το βρέφος κατονομάστηκε ως η Λέιλα αλ Γαντούρ, ηλικίας οκτώ μηνών.

Η μικρή Λέιλα και η οικογένειά της δεν ήταν στα επεισόδια στη Γάζα. Ήταν μέσα σε μια σκηνή.

Όπως καταγγέλλεται, οι Ισραηλινοί έριξαν δακρυγόνα και μέσα στις τέντες όπου βρίσκονταν οικογένειες, ιατρικό προσωπικό και τραυματίες. Και το ήξεραν πως εκεί βρίσκονταν άμαχοι. Άοπλοι. Το drone που σήκωσαν για να ρίξει δακρυγόνα στο πλήθος, έριξε και στις σκηνές αυτές. Το βρέφος εισέπνευσε δακρυγόνο και δεν άντεξε.

Ads

Τουλάχιστον 59 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξέσπασαν κατά μήκος των συνόρων με την Γάζα, ενόψει των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι έξι παιδιά κάτω των 16 ετών, εκ των οποίων και ένα κορίτσι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700, πολλοί 1.360 τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες σύμφωνα με τις αρχές.

Τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ύστερα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, μετατράπηκαν σε μακελειό, έχοντας προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή. Εξαιτίας της επικίνδυνης κλιμάκωσης στην περιοχή, συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σήμερα, Τρίτη, στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ύστερα από αίτημα του Κουβέιτ, όπως ενημέρωση εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας.