Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η διαβόητη ακροδεξιά ρατσιστική οργάνωση, Κου Κλουξ Κλαν ψηφίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Η οργάνωση πήρε ανοιχτά θέση με άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της, την Crusader, δηλώνοντας τη στήριξη της στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων με την ακραία αντιμεταναστευτική ρητορική.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Crusader προτρέπει τους Αμερικάνους να ψηφίσουν Τραμπ, για… «Να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά». «Ο Τραμπ είναι η ελπίδα που έχουμε για να κάνουμε την πατρίδα μας μεγάλη για άλλη μια φορά», γράφουν τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν.

Ο τίτλος της εφημερίδας, σημειώνεται ότι είναι ένα σλόγκαν που ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει στην εκστρατεία του.

Ads

image

Προς αποφυγή απώλειας ψήφων, το το επιτελείο του Τραμπ έσπευσε να αποκηρύξει δημοσίως την υποστήριξη της Κου Κλουξ Κλαν.

«Ο κ. Τραμπ καταγγέλλει το μίσος σε οποιαδήποτε μορφή του. Το εν λόγω δημοσίευμα είναι αποκρουστικό και οι απόψεις του δεν αντιπροσωπεύουν τα δεκάδες εκατομμύρια των Αμερικανών που συμπαρατάσσονται μαζί μας» δήλωσε εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ.