Σύμφωνα με τους New York Times η Settle Logistics προτείνει θαλάσσια παράκαμψη 4.600 μιλίων, μέσω της Μαλαισίας, προκειμένου να φθάσουν κινεζικά προϊόντα στις ΗΠΑ.

Ads

«Μπορούμε να υιοθετήσουμε τακτικές που παρακάμπτουν δασμούς στο εμπόριο», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Settle Logistics. Η CT-Chan διαφημίζει ότι «η διαμετακόμιση είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθούν οι υψηλοί δασμοί και οι περιορισμοί στις εισαγωγές».

Παρά το γεγονός ότι, οι Κινέζοι δεν εφαρμόζουν σε ευρεία κλίμακα τέτοιου τύπου πρακτικές, έχουν αναπτύξει ένα εκτενές δίκτυο. Και δεν είναι οι μόνοι. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου ότι η κυβέρνησή του θα υιοθετήσει σειρά μέτρων για να μπλοκάρει την τακτική της μεταφόρτωσης εμπορευμάτων από τη μια χώρα στην άλλη, γράφουν οι New York Times.

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει ότι, η Κίνα διοχετεύει χάλυβα στις ΗΠΑ μέσω τρίτων χωρών. «Στο θέμα της Κίνας αναφέρεται πως μόνον το 2% του χάλυβα εισάγεται στις ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι σωστό. Τον ξεφορτώνουν στα λιμάνια άλλων χωρών», είχε πει.

Ads