Η αμερικανική εταιρεία Kellogg’s, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημητριακών παγκοσμίως, επιβεβαίωσε ότι το βίντεο με τον εργαζόμενο, ο οποίος ουρεί (επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα) σε ιμάντα του εργοστασίου πάνω στα δημητριακά, τραβήχτηκε όντως στο εργοστάσιό της στο Μέμφις του Τενεσί, το 2014.

Ads

Η εταιρεία εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για την απαράδεκτη αυτή πράξη του εργαζομένου της, μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Yπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται από την αρμόδια Αρχή Ελέγχου Τροφίμων – U.S. Food and Drug Administration.

Ο  «δράστης» παραμένει άγνωστος. «Είμαστε εξοργισμένοι με αυτήν την απαράδεκτη εικόνα και θα συνεργαστούμε στενά με τις Αρχές ώστε ο ένοχος να υποστεί τις πλήρεις συνέπειες του νόμου», επισημαίνει η Kellogg’s σε δελτίο Τύπου.

Ads

image

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα προϊόντα που επηρεάστηκαν από την παραβίαση των κανόνων υγιεινής του εργοστασίου είναι τα Rice Krispies Treats, τα δημητριακά Rice Krispies Treats και άλλα προϊόντα της εταιρείας που περιέχουν κόκκους ρυζιού.

Το CΝΝ αναφέρει την πιθανότητα, το βίντεο να τραβήχτηκε κατά την περίοδο διαμάχης μεταξύ της εταιρείας και κάποιων εργαζομένων τους οποίους η διεύθυνση είχε αποκλείσει, είχε αφήσει εκτός των εγκαταστάσεων.

image