Η Google ευχαρίστησε την 86χρονη Βρετανίδα γιαγιά, η οποία απέδειξε ότι οι παλιομοδίτικοι τρόποι της έχουν τελικά θέση στον σύγχρονο κόσμο.

Ads

 
Την πρακτική ανακάλυψε εντελώς τυχαία ο εγγονός της, όταν είδε στο ανοιχτό laptop της μία αναζήτηση γραμμένη ως εξής: «Παρακαλώ μεταφράστε αυτούς τους λατινικούς αριθμούς mxmxcviii, ευχαριστώ» («Please translate these roman numerals mxmxcviii thank you»).

image
 
Ο εγγονός της May Ashworth, ο 25χρονος Ben John, το βρήκε τόσο γλυκό και ασυνήθιστο, ώστε φωτογράφισε την αναζήτηση της γιαγιάς του, την έκανε tweet και είδε το μήνυμα να γίνεται retweet πάνω από 11.000 φορές.

image
 
Όπως είπε στο BBC «δεν έχουμε στεγνωτήριο με τον φίλο μου και κάνουμε τη μπουγάδα μας στο σπίτι της γιαγιάς μου. Τον ρώτησα, για ποιόν λόγο νομίζει ότι η γιαγιά γράφει ‘ευχαριστώ’ και ‘παρακαλώ’ και είπε ότι, πιθανώς η May πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος -ένα φυσικό πρόσωπο- στα κεντρικά της Google που ασχολείται με τις αναζητήσεις».
 
«Πιστεύει ότι εάν είναι ευγενική και με καλούς τρόπους η αναζήτηση θα γίνει ταχύτερα» πρόσθεσε.
 
Η βρετανική τηλεόραση χρησιμοποιεί λατινικούς αριθμούς για το έτος παραγωγής των εκπομπών και σειρών της και η May ήθελε να βρει την αντιστοιχία στον σύγχρονο -αραβικό- τρόπο αρίθμησης.
 
image

Ads

Η απάντηση της Google
 
Η έδρα της Google στη Βρετανία ευχαρίστησε τη γιαγιά May με τα εξής λόγια: «Σε έναν κόσμο δισεκατομμυρίων αναζητήσεων μας δώσατε ένα χαμόγελο. Α, και η απάντηση (σ.σ. στην αναζήτηση των λατινικών αριθμών) είναι, το 1998. ΣΑΣ ευχαριστούμε».
 
Η εταιρεία εξέφρασε την εκτίμηση της στη γιαγιά και στον επίσημο διεθνή λογαριασμό της στο twitter που έχει περισσότερους από 15 εκατ. followers.