Ένα σπίτι που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε πόλη της εμπόλεμης Συρίας. Ένα σπίτι που από το παράθυρο του η θέα έχει μόνο βόμβες, πόνο και καταστροφή.

Ads

Κατά μήκος του σταθμού Carlos Pellegrini στο μετρό του Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής, η Διεθνής Αμνηστία ανάρτησε ένα τεράστιο πανό που γράφει: «Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη Συρία, τίποτα πιο αληθινό από το να βρεθείς εκεί για ένα λεπτό».

Οι επισκέπτες βρίσκονται στην προσομοίωση ενός σαλονιού στη Συρία. Ένας αισθητήρας κίνησης, ενεργοποιεί μία έκρηξη που εμφανίζεται σε μία οθόνη που έχει τοποθετηθεί στο πλαίσιο ενός παραθύρου, δίνοντας την εντύπωση ότι η έκρηξη είναι πραγματική.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την τύχη των εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται καθημερινά από τον πόλεμο, καθώς η Αργεντινή ετοιμάζεται να υποδεχθεί 3.000 Σύρους πρόσφυγες

Η Συρία αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές τραγωδίες στην ιστορίας της. Αυτή η κρίση, σύμφωνα με το Reuters, έχει αναγκάσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας να εγκαταλείψει τα σπίτια του και έχει καταστρέψει χιλιάδες οικογένειες.

Ads

image

«Στην προσομοίωση έχουμε επιλέξει ως χώρο το σαλόνι ενός σπιτιού, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα σπίτι οπουδήποτε στη Συρία και μέσα από τα παράθυρά του αυτοί που βρίσκονται στο σαλόνι έχουν τη δυνατότητα να δουν αυτό που βλέπουν και οι Σύροι κάτοικοι. Μπορούν να δουν τις βομβιστικές επιθέσεις, την καταστροφή και τις συνέπειες που έχει ο πόλεμος όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας της Αργεντινής, Λι Τάντετερ.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.