Μια επιστολή – έκπληξη είχε λάβει ο Τζορτζ Μάικλ, πριν 26 χρόνια.

Ads

Ήταν  Σεπτέμβριος του 1990, όταν ο τραγουδιστής δήλωσε σε μία συνέντευξη του ότι θέλει να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως είχε πει ο τότε 27χρονος Τζορτζ Μάικλ είχε αποφασίσει να δώσει πολύ λίγες συνεντεύξεις, να μη γυρίσει βιντεοκλίπ και να ακυρώσει την περιοδεία του για την προώθηση του νέου του δίσκου «Without Prejudice, Vol 1».

Τότε ένας αναγνώστης έστειλε γράμμα στο περιοδικό LA Times’ Calendar Magazine που δημοσίευε τη συνέντευξη για να του δώσει κάποιες συμβουλές. Ήταν ο Φρανκ Σινάτρα. Και τι του έλεγε; Να σταματήσει να σπαταλά το ταλέντο του και να ανοίξει τα φτερά του.

image

Ads

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητοί φίλοι,

Όταν είδα το εξώφυλλό σας σήμερα για τον Τζορτζ Μάικλ, τον “απρόθυμο ποπ σταρ” η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι θα έπρεπε να ευχαριστεί τον Θεό κάθε πρωί που ξυπνά για όλα όσα έχει στη ζωή του.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εμένα.

Παρά το γεγονός ότι έχει σημειώσει απίστευτη επιτυχία ως ερμηνευτής και συνθέτης μόλις στα 27 του χρόνια, θέλει να παρατήσει αυτό που εκατομμύρια νέοι στον κόσμο θα σκότωναν να αποκτήσουν.

Ελα τώρα Τζορτζ, χαλάρωσε. Χόρεψε με το ρυθμό, φίλε. Ξεδίπλωσε τα φτερά σου, πέτα στο φεγγάρι της επιλογής σου και να είσαι ευγνώμων για τα “βάρη” που όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να σηκώνουμε από εκείνες τις δύσκολες βραδιές που κοιμόμασταν στα πούλμαν και βοηθούσαμε τον οδηγό να ξεφορτώσει τα όργανα.

Και μην ξανακούσω κουβέντα περί “τραγωδίας της φήμης”. Η τραγωδία είναι όταν δεν έρχεται κανείς στις συναυλίες σου και καταλήγεις να τραγουδάς για την καθαρίστρια σε ένα άδειο κλαμπ όπου έχει να πατήσει πελάτης από του Αγίου Ποτέ. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με όλα αυτά. Βρίσκεσαι στην κορυφή του μουσικού στερεώματος για το είδος σου και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστείς τους φαν που σου στάθηκαν όταν δεν υπήρχε κανείς άλλος δίπλα σου.

Το ταλέντο δεν πρέπει να σπαταλιέται. Αυτοί που το έχουν – και εσύ είσαι ένας από αυτούς, διαφορετικά το σημερινό κύριο άρθρο του περιοδικού θα ήταν για τον Ρούντι Βάλι (Αμερικανός τραγουδιστής που γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του ’30) – πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το θρέφουν και να το μοιράζονται. Αν δεν το κάνεις, μπορεί ο Θεός να σου το πάρει πίσω τόσο ξαφνικά όσο σου το δάνεισε. Πίστεψέ με, το έχω ζήσει.

Φρανκ Σινάτρα»