Ads

Η αστυνομία ολοκλήρωσε τις τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης την απομάκρυνση των διαδηλωτών που ανήκουν στο κίνημα «Occupy London» από τον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους μπροστά από τον καταυλισμό και κάλεσαν τους διαδηλωτές να μαζέψουν τις σκηνές που είχαν στηθεί στο σημείο και να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Τα περισσότερα μέλη του κινήματος ακολούθησαν τις προτροπές των αστυνομικών, με την ατμόσφαιρα να παραμένει σε γενικές γραμμές ήρεμη παρόλο που ορισμένοι από τους διαδηλωτές δημιούργησαν οδοφράγματα από ξύλινα αντικείμενα.

image
 

Ads

Το BBC μεταδίδει ότι πραγματοποιήθηκαν 20 συλλήψεις ακτιβιστών.

Νωρίτερα, τα μέλη του κινήματος είχαν αψηφήσει τις προειδοποιήσεις των Αρχών την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες είχαν ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσουν στη βίαιη απομάκρυνση των σκηνών που είχαν στηθεί στο σημείο ύστερα από τη σχετική απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου.

image

«Η επιχείρηση έχει στόχο να απομακρύνει τις σκηνές και τον εξοπλισμό έξω από τον Άγιο Παύλο στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Λυπούμαστε που η υπόθεση έφθασε σε αυτό το σημείο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στην ετυμηγορία της 18ης Ιανουαρίου 2012 αναφέρεται ρητά πως οι διαδηλωτές θα έπρεπε να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατό καθώς δεν είχαν σχετική άδεια από τις Αρχές.

Ο καταυλισμός είχε δημιουργηθεί στις 15 Οκτωβρίου του 2011 και εντασσόταν στο κύμα αντίδρασης που είχε ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη («Occupy Wall Street») για την ανισότητα στην κατανομή του πλούτου.