Ένα, μάλλον νοσηρό, ρεκόρ αναζήτησης κατέγραψε η Google: Αυτό που σχετίζεται με οτιδήποτε αφορά τον «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Ads

Δείγμα της παγκόσμιας ανησυχίας για τις εξελίξεις σε Συρία και Βόρεια Κορέα, η γνωστή μηχανή αναζήτησης κατέγραψε την απότομη αύξηση της σχετικής αναζήτησης αμέσως μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία, την αποστολή της αμερικανικής «αρμάδας» – σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Αμερικανού προέδρου Τραμπ – στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και την ρίψη της μεγαλύτερης συμβατικής αμερικανικής βόμβας στο Αφγανιστάν.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε σχετικό αφιέρωμα του Russia Today, πολλά διεθνή ΜΜΕ αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο «τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την αναγνωσιμότητά τους.

Η σχετική αναζήτηση αποτελεί ρεκόρ με βάση τις μετρήσεις του Google Trends, μια πλατφόρμα μετρήσεων που η εταιρεία εγκαινίασε το 2004.

Ads

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η σχετική αναζήτηση στις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Νότια Αφρική, τον Καναδά, το Πακιστάν, την Βρετανία, την Ιρλανδία, την Σιγκαπούρη και της ΗΠΑ. Ενδέκατη είναι η Ουκρανία και μόλις 12η στην αναζήτηση αυτή είναι, παραδόξως, η Ρωσία.