Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, κόρη Μεξικανών μεταναστών στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ουάσινγκτον, επιχείρησε να περάσει τα κιγκλιδώματα για να παραδώσει ένα γράμμα στον ποντίφικα, λίγη ώρα πριν αυτός συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ads

Η μικρή Μεξικανή Σόφι Κρουζ αρχικά εμποδίστηκε από τους άνδρες ασφαλείας, ωστόσο ο Πάπας Φραγκίσκος που είδε το περιστατικό έκανε νόημα να αφήσουν το κοριτσάκι να έρθει κοντά του. Ο Πάπας τη φίλησε και αυτή του παρέδωσε ένα γράμμα, το οποίο συνοδευόταν από μια ζωγραφιά.

«Πάπα Φραγκίσκο, η καρδιά μου είναι λυπημένη και θέλω να σου ζητήσω να μιλήσεις με τον Πρόεδρο και το Κογκρέσο για να νομιμοποιήσεις τους γονείς μου, γιατί κάθε μέρα φοβάμαι πως θα τους πάρουν μακριά μου. Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα να μείνω με τους γονείς μου. Έχω το δικαίωμα να είμαι χαρούμενη. Ο πατέρας μου εργάζεται σκληρά σε εργαστήριο μετάλλου», έγραφε.

«Όλοι οι μετανάστες, όπως ο μπαμπάς μου, χρειάζονται αυτή τη χώρα. Πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Αξίζουν μία μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό, γιατί ωφελεί τη χώρα μου και έχουν εργαστεί σκληρά μαζεύοντας πορτοκάλια, καρπούζια, καρότα, κρεμμύδια, σπανάκι και άλλα λαχανικά», ανέφερε.

Η μικρή Σόφι έδωσε και μια ζωγραφιά (σημ: κεντρική φωτογραφία) στον Πάπα πάνω στην οποία είχε γράψει: «Οι φίλοι μου και εγώ αγαπάμε ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από το ότι έχουμε διαφορετικό χρώμα δέρματος».

Ads