Ο Γεβγκένι Πιατκόφσκι ένας Ρώσος επιχειρηματίας από το Νοβοσιμπίρσκ σκοπεύει να μεταφέρει τα δυστοπικά παιχνίδια επιβίωσης, που έχουν παρουσιαστεί σε κινηματογραφικές ταινίες, στην πραγματικότητα. Στόχος είναι το ριάλιτι «Game2: Winter» να θυμίζει κάτι από το «Βattle Royale» ή το «Hunger Games».

Ads

Τόπος: Τα δάση της Σιβηρίας. Παίκτες / Στόχος: 30 άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να επιβιώσουν μόνοι τους σε θερμοκρασίες που θα φτάνουν έως του -40 βαθμούς κελσίου. Κανόνες: Κανένας. Όλα θα επιτρέπονται. Βία ακόμη και μέχρι θανάτου.

«2.000 κάμερες, 900 εκτάρια και 30 ζωές. Όλα επιτρέπονται. Ξύλο, αλκοόλ, φόνοι, βιασμοί, τα πάντα», αναφέρει το σποτ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν ότι αποδέχονται το ενδεχόμενο να σκοτωθούν, να βιαστούν ή να τραυματιστούν και πως θα είναι προσωπική τους ευθύνη και δεν θα έχουν καμία απαίτηση για ό,τι συμβεί.

Οι κανόνες ορίζουν ωστόσο πως οι συμμετέχοντες κινδυνεύουν και να συλληφθούν για τις πράξεις τους. «Για τις πράξεις σας θα είστε αντιμέτωποι με το νόμο και την αστυνομία. Είμαστε στη ρωσική επικράτεια και ισχύουν οι νόμοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ads

Ο Γεβγκένι Πιατκόφσκι δήλωσε: «Θα αρνηθούμε κάθε κατηγορία από τους συμμετέχοντες, ακόμα και αν βιαστούν ή σκοτωθούν. Δεν θα έχουμε σχέση. Αυτό θα ξεκαθαρίζεται σε ένα έγγραφο που θα υπογράφει ο συμμετέχων πριν την έναρξη της εκπομπής» είπε σχετικά.

Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν σε ένα μέρος όπου μόνο αρκούδες και λύκοι ζουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Siberian Times, θα επιτρέπονται τα μαχαίρια αλλά όχι τα όπλα. Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται online 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Κάθε κίνηση των συμμετεχόντων θα καταγράφεται από 2.000 κάμερες που θα έχουν τοποθετηθεί ώστε να καλύπτουν όλη την περιοχή. Συνεργείο δεν θα υπάρχει. Επίσης κάθε παίκτης θα έχει πάνω μια κάμερα.

«Πιθανότατα όλοι έχετε δει την τηλεοπτική σειρά “Lost”, αλλά η επιβίωση σε τροπικό κλίμα είναι αρκετά διαφορετική από το να προσπαθείς να μείνεις ζωντανός στην τάιγκα της Σιβηρίας, στους -40», ανέφερε ο Πιατκόφσκι. 

Οι συμμετέχοντες, που πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, μπορούν να είναι από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Ο Πιατκόφσκι είπε πως θα μεταφράζεται ταυτόχρονα σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, κινεζικά και αραβικά. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν 15 άνδρες και 15 γυναίκες. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται ο Ρώσος επιχειρηματίας ήδη έχουν καταθέσει αίτηση 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικάνος.

Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2017. «Πρέπει να θυμάστε πως θα είναι πραγματικό δάσος, με επικίνδυνη άγρια ζωή και έντομα. Φυσικά θα υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας, αλλά και πάλι θα χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσει κανείς στην περιοχή με ελικόπτερο».

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μαζέψουν και να αποθηκεύσουν τροφή πριν τον χειμώνα για να επιβιώσουν κατά τους ψυχρούς μήνες. Σκοπός είναι η επιβίωση μέχρι την 1η Απριλίου. Ο νικητής θα κερδίσει 100 εκατ. ρούβλια (περίπου 1,65 εκατ. δολάρια). Εάν υπάρχουν περισσότεροι επιζώντες, θα μοιραστούν το βραβείο. Όσοι δεν αντέχουν άλλο θα μπορούν να ενεργοποιούν το «κουμπί του πανικού», το οποίο θα ενημερώνει τους διασώστες που θα σπεύδουν στο σημείο για να βγάλουν εκτός σόου τον παίκτη.