Παρά την υψηλή αμοιβή  -400.000 δολάρια, ήτοι 260.000 ευρώ- που προσφέρεται, αυτή η θέση εργασίας, η οποία επιπλέον υπόσχεται τρεις μήνες διακοπές, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν.

Ads

Η προσφορά αφορά στη θέση αγροτικού ιατρού σε μια απομακρυσμένη, επαρχιακή κωμόπολη της Νέας Ζηλανδίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τοκορόα, με πληθυσμό μόλις 13.000 κατοίκους.

Η ιστορία έχει γίνει γνωστή εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρά την υψηλή αμοιβή και τη σημαντική υποσημείωση: Τρεις μήνες διακοπές, όχι νυχτερινή εργασία, ελεύθερα Σαββατοκύριακα. 

Όπως εξηγεί ο γιατρός της περιοχής, δρ. Κένι -ο οποίος δηλώνει καταπονημένος- υπάρχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια για τις υπηρεσίες του με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος του για να αναλάβει ο ίδιος όλες τις περιπτώσεις που έρχονται στο γραφείο του.

Ads

Ούτε καν η κόρη του, η οποία προσλήφθηκε πριν από δυο χρόνια ως παθολόγος, δεν επαρκεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο δουλειάς.

Και να σκεφτεί κανείς ότι, η μέση αμοιβή γιατρού στη Νέα Ζηλανδία κυμαίνεται από 150.000 έως 280.000 δολάρια. 

Παρά ταύτα, δεν αντισταθμίζει προβλήματα, όπως η περιορισμένη κοινωνική ζωή, οι ελάχιστες εναλλακτικές για σχολεία και η προβληματική σύνδεση στο διαδίκτυο.