Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε πρατήριο φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα. Αναζητούσαν καταφύγιο στο πρατήριο για να προστατευτούν από την καταρρακτώδη βροχή.

Ads

Η έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντινό χώρο στάθμευσης φορτηγών γύρω στις 10:00 μ.μ. τοπική ώρα  (01:00 το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδος) και επεκτάθηκε στο πρατήριο φυσικού αερίου και σε άλλα κτίρια στην Άκρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Μπίλι Άναγκλεϊτ, σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό JOYFM.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για ατύχημα, πρόσθεσε. Οι πυροσβέστες αγωνιζόντουσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αστυνομικοί και στρατιώτες βοηθούσαν τα σωστικά συνεργεία στην διάσωση των ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια του πρατηρίου, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Όκο Βαντερπούιτζε.

image

Ads

image

Αρκετά κτίρια και οχήματα πλημμύρισαν σε όλη την πρωτεύουσα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη για αρκετές ώρες.

image