Η φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατροί στην Κίνα υποκλίνονται στον 11χρονο Λίανγκ Γιαογί, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά πριν πεθάνει αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση ώστε να σωθούν οι ζωές άλλων ανθρώπων.

Ads

Σύμφωνα με την Chinadaily, ο 11χρονος Λίανγκ Γιαογί είχε διαγνωστεί με καρκίνο του εγκέφαλου τον Απρίλιο. Στις αρχές Ιουνίου, μετά από δύο μήνες, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ωστόσο λίγο πριν πεθάνει πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του. Οι γονείς του αν και σοκαρισμένοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, συμφώνησαν να υλοποιήσουν την τελευταία του επιθυμία.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσφέρουν πολύ σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Είναι σπουδαίοι και θέλω και εγώ να συνεισφέρω, να γίνω ένα ‘σπουδαίο παιδί’»,  είπε στους γονείς του και στους γιατρούς ενώ ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Ο Λίανγκ Γιαογί ήθελε να γίνει εφευρέτης, όπως αναφέρει η Chinadaily. Ενώ η κατάστασή του επιδεινώθηκε εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει στον κόσμο, όπως οι γιατροί. Το Νοσοκομείο ανακοίνωσε πως τα νεφρά και το συκώτι του Λίανγκ Γιαογί μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία σε ασθενείς που τα είχαν ανάγκη.

Ads

Στη φωτογραφία οι γιατροί υποκλίνονται στον Λίανγκ Γιαογί, που έχει αφήσει την τελευταία του πνοή, ενώ στο βάθος διακρίνεται η μητέρα του που ξεσπάει σε κλάματα. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη συγκινητική στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ζιονγκσαν της Κίνας, σε μια χώρα που η δωρεά οργάνων είναι ακόμη σε πρωταρχικά στάδια.