Στις δηλώσεις Ερντογάν για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη έδωσε απάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας πως δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση και τα προγράμματα των δύο δεν συμπίπτουν, προ το παρόν.

Ads

Υπενθυμίζουμε πως ο Ταγίπ Ερντογάν, χθες, σε δήλωσή του ανέφερε ότι έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, για να συζητηθούν οι εξαγγελίες που έγιναν στο Eumed 9.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε το γεγονός ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση,ωστόσο είπε ότι «Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παρουσία του στις ΗΠΑ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα πάει νωρίτερα, και υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα εξετασθεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο».

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου δεν σχολίασε τον λόγο για τον οποίο ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, ενώ δεν απάντησε και εάν ο πρωθυπουργός θα συζητήσει στην επίσκεψή του στη Γαλλία,. στις 27 Σεπτεμβρίου, με τον Εμμανουέλ Μακρόν για τα 6 επιπλέον Rafale που προμηθεύει η Γαλλία την Τουρκία και την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. Ο κ. Οικονόμου απάντησε, μόνο, ότι η Γαλλία είναι μία σταθερή και ισχυρή σύμμαχος της Ελλάδας.

Ads

Όσον αφορά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η Ελλάδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά και πάντα οι απόψεις μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».