Επίθεση εναντίον του Βερολίνου και της Άνγκελα Μέρκελ εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale, της οικογένειας Μπερλουσκόνι, κάνοντας λόγο για «Τέταρτο Ράιχ», σχολιάζοντας τη γερμανική επικράτηση στην ΕΚΤ, όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ads

 
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ με υψωμένο το χέρι και με λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα». «Από χτες η Ιταλία δεν ανήκει πλέον στην Ευρώπη αλλά στο Τέταρτο Ράιχ», αναφέρεται στο άρθρο.
 
Όπως σημειώνεται «η Γερμανία κέρδισε, αλλά η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι», ο οποίος «υπέκυψε στις επιθυμίες της Μέρκελ».
 
Στο πρώτο Ράιχ, αναφέρει η εφημερίδα, «ο αρχηγός της Γερμανίας είχε τον τίτλο του αυτοκράτορα της Ρώμης», ενώ «οι δύο  παγκόσμιοι πόλεμοι και τα εκατομμύρια των νεκρών δεν ήταν αρκετά για να κατευνάσουν τις γερμανικές ηγεμονικές φιλοδοξίες στα επόμενα δύο Ράιχ».
 
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αναφέρει το άρθρο «αυτή τη φορά όχι όμως με όπλα αλλά με το ευρώ». «Οι Γερμανοί θέλουν οι Ευρωπαίοι να παραιτηθούν και να παραδώσουν την εξουσία στο νέο Κάιζερ, την Άνγκελα Μέρκελ». O συντάκτης του άρθρου, Alessandro Sallusti, καταλήγει ότι όπως έχει η κατάσταση το καλύτερο για την Ιταλία και την Ισπανία είναι η επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.