Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, αγνώστου ταυτότητος μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έκαναν την εμφάνιση τους στους αιθέρες της γαλλικής πρωτεύουσας. Περαστικοί κι αστυνομικοί κατέγραψαν κάποιες από τις περίεργες πτήσεις που έχουν αναστατώσει τις γαλλικές αρχές, οι οποίες φιλοδοξούν να ρίξουν φως στο μυστήριο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν.

Ads

Την προηγούμενη νύχτα, είχαν θεαθεί τουλάχιστον πέντε τέτοια αεροσκάφη στον ουρανό του Παρισιού.

Σύμφωνα με το AFP,  το πρώτο drone εθεάθη πολύ κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αντίστοιχες πτήσεις καταγράφηκαν πάνω από τον Πύργο του Άιφελ, το Μέγαρο Ενβαλίντ και την πλατεία Κονκόρντ.

Η δικαστική αστυνομία του Παρισιού έχει αναλάβει την έρευνα για τις πτήσεις στα άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα, στις 20 Ιανουαρίου, ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος είχε πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, την έδρα της γαλλικής προεδρίας, «ωστόσο τόσα πολλά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν είχαν θεαθεί ποτέ μέσα σε μια νύχτα», δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Ads

Συνολικά 20 πτήσεις ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών έχουν επίσης καταγραφεί από τον Οκτώβριο στη Γαλλία, γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, με τους δράστες των ενεργειών αυτών να παραμένουν άγνωστοι.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία απαγορεύεται η χρήση drones.