Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Γερμανία, ανάμεσα σε Κούρδους, Γεζίντι και ισλαμιστές οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άτομα στο Αμβούργο και στο Τσέλε από επιθέσεις με μαχαίρια.

Ads

Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις άρχισαν το βράδυ της Τρίτης, όταν μια ομάδα 75 «πιθανόν» Κούρδων, συγκεντρώθηκαν μετά την διαδήλωση γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα. Λίγο αργότερα οι δυο πλευρές ενισχύθηκαν φτάνοντας τα 400 άτομα. «Δεκατέσσερις συμμετέχοντες τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά», σύμφωνα με την αστυνομία που συνέλαβε 22 άτομα.

Στο Τσέλε, οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των Γεζίντι, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα. Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν.

Την ίδια στιγμή, ύστερα, από τα βίαια επεισόδια σε όλη την Τουρκία, όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 18 Κούρδοι, που ζητούσαν να δράσει η Τουρκία κατά του ΙΚ, ο στρατός βγήκε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Είναι η πρώτη φορά από το πραξικόπημα του στρατηγού Εβρέν τη δεκαετία του ’80, που στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για τη διαφύλαξη της τάξης.