Κρατική επιχορήγηση, που προοριζόταν για στήριξη νεοσύστατων εταιρειών, δόθηκε σε ιστοσελίδα με σκληρό πορνό, παραδέχτηκαν οι αρχές του κρατιδίου της Βαυαρίας.

Ads

Μάλιστα όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα η επιχορήγηση έφτανε έως και 18.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας ερωτικού περιεχομένου, που φιλοξενούσε κυρίως ερασιτεχνικά βίντεο, απευθύνθηκαν στην υπηρεσία Bayern Innovativ, στην οποία είχε ανατεθεί η διανομή της κρατικής επιχορήγησης.

Όπως σημειώνεται η πρόταση που υποβλήθηκε ήταν νόμιμη καθώς η γερμανική νομοθεσία προβλέπει τη δημιουργία ιστοσελίδων πορνό αρκεί οι χρήστες να είναι άνω των 18 ετών. Η επιχορήγηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δόθηκε στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2012. 

Η κυβέρνηση επισημαίνει πως δεν μπορεί να παρέμβει στη λειτουργία της Bayern Innovativ και τις αποφάσεις της, καθώς είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία. Η Bayern Innovativ, από την πλευρά της, απέφυγε να σχολιάσει για την αποκάλυψη, όταν ρωτήθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ads

«Τα προγράμματα επιχορηγήσεων έχουν ως στόχο να προωθούν την επιχειρηματικότητα, όχι το πορνό», τόνισε η Ανέτε Καρλ, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο συντηρητικό κρατίδιο της Βαυαρίας, που εξέφρασε την οργή της για την επιχορήγηση μιας ιστοσελίδας πορνό.