Σε κατεστραμμένα σχολεία από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ επέστρεψαν χιλιάδες παλαιστίνιοι μαθητές στη Λωρίδα της Γάζας. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων εξαιτίας των αιματηρών επιθέσεων που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Οι μαθητές της Γάζας πήγαν στα σχολεία τους κρατώντας φωτογραφίες των νεκρών συμμαθητών τους.

Ads

 
Το υπ. Παιδείας της Παλαιστίνης αναφέρει ότι 700.000 παιδιά πήγαν ξανά σχολείο. «Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και 125 σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες» σημειώνεται στη σχετικά ανακοίνωση.
 
«Καταβάλλουμε επίσης τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα των εκτοπισμένων ανθρώπων που έχουν καταφύγει στα σχολεία» προστίθεται. Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου 10 σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.


 

«Οι προσπάθειες να πειστούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι να μετακινηθούν σε τρία σχολεία και να αδειάσουν τα υπόλοιπα επτά απέτυχαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης UNRWA Αντνάν Αμπού Χάσνα. «Αποφασίστηκε έτσι να μην αρχίσει η σχολική χρονιά στην πόλη», πρόσθεσε ο ίδιος.