Σκηνικό χάους στην πόλη Ντιζόν της Γαλλίας, για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα, από τις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων Tσετσένων και Aράβων. Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες Τσετσένων και των αυτοαποκαλούμενων «Μαφία των Αράβων»,  μετά από την επίθεση που δέχτηκε στις 10 Ιουνίου ένας 16χρονος Τσετσένος από μια ομάδα εμπόρων ναρκωτικών. Τη δεύτερη ημέρα των επεισοδίων ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια των συμπλοκών.

Ads

Αυτοκίνητα και τροχήλατοι κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν αργά χθες βράδυ Δευτέρας και η αστυνομία έστειλε ενισχύσεις για την αποκατάσταση της τάξης.

Στα διάφορα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνονται οι αυτοαποκαλούμενοι «Μαφία των Αράβων» να κρατούν  βαρύ οπλισμό χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν πρόκειται για πραγματικά όπλα ή ψεύτικα, και να προκαλούν τους Τσετσένους ότι θα τους δώσουν ένα μάθημα. Σε άλλο βίντεο, ένα αυτοκίνητο ντελαπάρει με μεγάλη ταχύτητα, όταν κάποιος πυροβολεί και αμέσως μετά νεαροί πλησιάζουν για να λυντσάρουν τον οδηγό.

Σήμερα πρόκειται να μεταβεί στην Ντιζόν ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ.