Την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς αλλά και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων αναγνώρισε σήμερα η ομάδα των G20. 

Ads

Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η ανισότητα στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρόκ Ομπάμα. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης για να δώσουμε νέα πνοή στην παγκόσμια οικονομία» επισήμανε ο Κινέζος πρόεδρος. 

Πιο πρακτική η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τόνισε τη σημασία οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να μην μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά να εφαρμόζονται.

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Η G20 κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να «εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν» καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν».

«Καλούμε να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων […] και προσκαλούμε όλα τα κράτη, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρει η ανακοίνωση των ηγετών. 

Η G20, που εκπροσωπεί το 85% του παγκόσμιου πλούτου, επανέλαβε επίσης την έκκλησή της για καλύτερο «συντονισμό των προσπαθειών σε παγκόσμια κλίμακα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι βαθιές αιτίες της προσφυγικής κρίσης» και να «κατανεμηθούν τα βάρη» που αντιστοιχούν στον καθένα, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.