Αντιμέτωπη με φυλάκιση είναι βουλευτής στη Ζιμπάμπουε, καθώς δήλωσε ότι ο 87χρονος πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι «ένας ομοφυλόφιλος που γυρίζει από κρεβάτι σε κρεβάτι».

 
Η Λινέτ Κορένι τελεί από τη Δευτέρα υπό κράτηση, κατηγορούμενη για υπονόμευση της εξουσίας του προέδρου μετά τη δήλωση ότι ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε είχε σχέσεις με τον πρώην υπουργό Πληροφόρησης Τζόναθαν Μόγιο και με τον πρώτο πρόεδρο της χώρας μετά την ανεξαρτησία, Καναάαν Μπανάνα.
 
Ο Μπανάνα είχε καταδικαστεί το 1999 για σοδομισμό συνεργαστών του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία «φριχτή».
 
Η Καρένι, η οποία κρατείται στο Μουτάρε, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαράρε, κατηγορείται ότι υπονόμευσε την εξουσία του προέδρου, κατηγορία για την οποία θα μπορούσε να τής επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών. Η ίδια, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες.
 
Η βουλευτής ανήκει στο κόμμα του Τσβανγκιράι, ο οποίος το 2000, και ενώ το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αποφάσισε να συγκροτήσει έναν εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Μουγκάμπε, το Zanu-PF.
 
Ο Μουγκάμπε έχει προβεί στο παρελθόν σε σκληρά ομοφοβικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους «χειρότερους από τα γουρούνια και τους σκύλους που γνωρίζουν τους φυσικούς τους ερωτικούς παρτενέρ».
 
Δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η Καρένι με εγγύηση, ωστόσο η βουλευτής θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν νόμο που αναστέλλει για επτά ημέρες την αποφυλάκιση με εγγύηση, μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η βουλευτής.