Χαμός έχει προκληθεί στα social media και στη βίγκαν κοινότητα εξαιτίας μιας χορτοφάγου, η οποία έκανε καριέρα αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη τάση και έβγαζε αρκετά χρήματα.

Ads

Ο λόγος για την 28χρονη Yovana Mendoza, γνωστή και ως Rawvana στα social media, η οποία «πιάστηκε» να τρώει ψάρι.

Η influencer έχει πάνω από τρία εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube και το Instagram, προωθώντας τον τρόπο ζωής ενός βίγκαν.

Όμως, πριν από μερικές βδομάδες η διάσημη… vegan ταξίδεψε στο Μπαλί, όπου ενώ έτρωγε σε εστιατόριο, μία άλλη YouTuber την κατέγραψε σε βίντεο να τρώει σαλάτα και ψάρι. Όταν μάλιστα η Rawvana το κατάλαβε προσπάθησε να το κρύψει.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η ίδια αποκάλυψε σε βίντεο ότι σταμάτησε να είναι βίγκαν και έβαλε το αυγό και το ψάρι στη διατροφή της, για λόγους υγείας. Σύμφωνα με την ίδια, η περίοδος της είχε παρουσιάσει ανωμαλίες και είχε προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, ενώ ανησυχούσε για το αν θα μπορούσε να κάνει παιδιά.

Ads

Ωστόσο, συνέχισε για μεγάλο χρονικό διάστημα να λέει ψέματα στους ακολούθους της για να μην τους χάσει.

Το σκάνδαλο ονομάστηκε Fishgate και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν διατροφικές συμβουλές από ανθρώπους του διαδικτύου που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.