Πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τoπμπάς είχε προαναγγείλει τη δημιουργία ειδικού χώρου στον οποίο θα ταφούν οι νεκροί πραξικοπηματίες.  

Ads

«Παρήγγειλα να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος θα ονομάζεται ‘νεκροταφείο των προδοτών’. Οι περαστικοί θα καταριούνται τα άτομα που είναι θαμμένα εκεί και έτσι δεν θα μπορούν να αναπαυθούν στους τάφους τους», είχε πει σε συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ταξίμ.

Πλέον, το «νεκροταφείο προδοτών» είναι έτοιμο.

image

Ads

Τοποθετημένο στο πίσω μέρος ενός εργοταξίου όπου κατασκευάζεται καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, το «Hainler Mezarlığı» είναι απλώς ένα οικόπεδο με χώμα, χαλίκια και ανώνυμους τάφους.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε δώσει συγχαρητήρια στον δήμαρχο της πόλης Ορντού στη Μαύρη Θάλασσα, επειδή απαγόρευσε να ταφούν οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται  να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• «Νεκροταφείο προδοτών» για τους πραξικοπηματίες στην Κωνσταντινούπολη: «Να τους καταριέται ο κόσμος»

«Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» δήλωσε ο Τοπμπάς.