Ένας γιατρός, που ήθελε να επιστρέψει στην πόλη του και στους ασθενείς του, σύρθηκε με τη βία έξω από αεροσκάφος της United Airlines.

Ads

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω των social media όπου δημοσιεύτηκε και το σχετικό βίντεο και έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου, με τους χρήστες να διατυπώνουν την οργή τους για την αντιμετώπιση της εταιρείας απέναντι στον επιβάτη.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Twitter @Tyler_Bridges διακρίνονται τρία στελέχη ασφαλείας να μαζεύονται πάνω από τον επιβάτη που καθόταν στην θέση του, έναν ηλικιωμένο σχετικά άνδρα ασιατικής καταγωγής, προτού τον τραβήξουν από τα χέρια και τον σύρουν βίαια έξω από το αεροσκάφος.

Ο άνθρωπος φωνάζει καθώς τον σέρνουν στον διάδρομο, του πέφτουν τα γυαλιά του και σχεδόν του βγάζουν την μπλούζα του. Μάλιστα σύμφωνα με έναν επιβάτη χτυπά πάνω σε ένα κάθισμα και αρχίζει να αιμορραγεί από το στόμα.

Ο Μπρίτζες, ο χρήστης που ανήρτησε τα βίντεο, έγραψε ότι ο άνδρας απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο διότι επιπλέον πλήρωμα της United έπρεπε να ταξιδέψει στο Λούισβιλ. Στο βίντεο μια γυναίκα ακούγεται να ρωτά: «δεν μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για τους πιλότους για να πάνε οδικώς;».

Ads

Από την πλευρά της η αεροπορική εταιρεία, σε μια ανακοίνωση που έδωσε σε ορισμένα ΜΜΕ, επισήμανε ότι η πτήση ήταν υπεράριθμη, ζητώντας συγγνώμη γι’ αυτό.

«Αφού η ομάδα μας αναζήτησε εθελοντές, ένας επιβάτες αρνήθηκε να αποβιβαστεί οικειοθελώς» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της United Τσάρλι Χόμπαρτ.