Ο Τούρκος πρόεδρος, σε νέα ομιλία του που προκαλεί, περιέγραψε το «όραμα» του για το πώς θα ξαναγίνει «μεγάλη η Τουρκία».

Ads

«Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ορμώμενος από την κατάληψη του Αφρίν στη Συρία. 

Και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση».

«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε», είπε ακόμη.

Τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο την 25η Μαρτίου;

Ads

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Τουρκία σκοπεύει να πραγματοποιήσει την απειλή της και να προχωρήσει σε άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου, υλοποιώντας τη Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου.