Στις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια υδροηλεκτρικού σταθμού.

Ads

«Η ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης αντανακλάται θετικά στις ενεργειακές μας επενδύσεις. Καταρρίψαμε όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αναφερόμενος στις γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα:

«Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο», σημείωσε σύμφωνα με το CNN Turk.

Ads

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι ευελπιστεί «να λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακκούγιου το 2023».

Ο Ερντογάν καταφέρθηκε και κατά της ΕΕ, για τον αποκλεισμό της Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού.

«H E.E. έβαλε μπροστά μας τις χώρες που έχουν πρόβλημα διαφάνειας και είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της εφαρμογής διπλών στάνταρτ. Όμως ως Τουρκία δεν κερδίσαμε τίποτα χωρίς να δώσουμε αγώνα. Έτσι όπως φαίνεται και στο θέμα αυτό, τα δικαιώματα μας θα τα πάρουμε με αγώνα και θα τα ξεριζώσουμε» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας σε όλα τα ζητήματα, από την υγεία στην οικονομία, από τη διπλωματία στην ασφάλεια», συνέχισε ο ίδιος, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό για μία χώρα που παρουσιάζει έλλειψη στον τομέα της ενέργειας να μιλάει για πολιτισμό, ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση.

«Καθώς η Τουρκία μεγαλώνει και αναπτύσσεται, οι ενεργειακές της ανάγκες θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Περίπου το 55,4 τοις εκατό των 68.000 μεγαβάτ χωρητικότητας που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία 18 χρόνια αποτελούνται από εθνικούς πόρους» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.