Η Συνομοσπονδία των οργανώσεων των θυμάτων των πυρηνικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι – Χιντάνκιο, με αφορμή τα 68 χρόνια από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945), έστειλε προς τον ελληνικό λαό και τις φιλειρηνικές του οργανώσεις το ακόλουθο μήνυμα, μέσω του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ):

Ads

 
Εκ μέρους των 200.000 επιζώντων των ατομικών βομβών που ρίχτηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, πριν 68 χρόνια, εκφράζουμε τη θερμή φιλία μας προς τον Ελληνικό λαό και τις Ελληνικές ΜΚΟ που εργάζονται για την ειρήνη και την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Προσευχόμαστε για κάθε επιτυχία των εκδηλώσεων που οργανώνετε στη μνήμη των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων των βομβαρδισμών και υπέρ της μετατροπής της Μ. Ανατολής σε ζωή ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.

Τα πυρηνικά όπλα είναι αντιανθρώπινα με τον πιο ωμό τρόπο και ο σκοπός δεν είναι άλλος από την μαζική εξόντωση. Τα μισητά αυτά όπλα δεν επιτρέπουν ούτε έναν ανθρώπινο θάνατο. Εκείνοι που επιβιώνουν από τον βομβαρδισμό, υποφέρουν από τις ραδιενεργές συνέπειες για όλη τους τη ζωή και βασανίζονται από τον αργό θάνατο.

Ads

Εμείς, οι επιζώντες έχουμε χρέος να μιλήσουμε και για εκείνους που χάθηκαν και δεν έχουν φωνή. Συνεχίζουμε να ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να προχωρήσει στην γρήγορη και πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων, που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την ανθρωπότητα και που η ίδια η ύπαρξή τους δεν μπορεί να είναι ανεκτή.

Τα διεθνή πολιτικά κινήματα που συγκεντρώνουν την προσοχή τους στην απάνθρωπη φύση των πυρηνικών όπλων έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος.

Εμείς, που υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες της απάνθρωπης φύσης των πυρηνικών όπλων και τη ζήσαμε στα ίδια τα κορμιά μας, νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο το βάρος και την ευθύνη της απόλυτης καταγγελίας τους.

Επαναδεσμευόμαστε σ΄ αυτή την υπόθεση, αλληλέγγυοι με τις οργανώσεις σας.