Στα άδυτα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της Νότιας Κορέας κατάφεραν να μπουν χάκερ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και των 23 ατομικών αντιδραστήρων της χώρας.

Ads

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων της Βόρειας Κορέας εναντίον βιομηχανικών και κοινωνικών στόχων, μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Πιονγιάνγκ είναι υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον της εταιρείας Sony Pictures.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί του μπορούν να εμποδίσουν οποιαδήποτε επίθεση από χάκερ που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αντιδραστήρων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μέσω Twitter, χρήστης ο οποίος αυτοπροσδιοριζόταν στην ανάρτηση ως πρόεδρος μιας αντιπυρηνικής οργάνωσης με έδρα τη Χαβάη, με τις αρχές να μην μπορούν να επαληθεύσουν ωστόσο την ταυτότητα του. Αίτημα του φερόμενου ως δράστη να κλείσουν μέχρι την Πέμπτη τρεις παλαιοί πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Ads