Πέντε πολίτες της Αργεντινής είναι ανάμεσα στους οκτώ ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ads

Τα θύματα «κατάγονταν από το Ροσάριο» και ανήκαν «σε μια ομάδα φίλων που είχαν πάει (στη Νέα Υόρκη) για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους στην πολυτεχνική σχολή» της πόλης αυτής, 300 χλμ. βόρεια του Μπουένος Άιρες, διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών πρόκειται για τους: Hernán Mendoza, Diego Angelini, Alejandro Pagnucco, Ariel Erlij και Hernán Ferruchi.

Επίσης, ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και μια υπήκοος Βελγίου όπως γνωστοποίησε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ads

«Μετά βαθιάς μου λύπης ανακοινώνω ότι υπάρχει ένα θύμα από το Βέλγιο στο Μανχάταν, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους φίλους» του θύματος, ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας και αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Euronews.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε ο Ρέιντερς.

Ο Βέλγος υπουργός διευκρίνισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι το θύμα είναι «μια γυναίκα από το Ρουλέρς της δυτικής Φλάνδρας, που επισκεπτόταν την πόλη (της Νέας Υόρκης) συνοδευόμενη από την αδελφή της και τη μητέρα της».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες όσων έζησαν την στιγμή της επίθεσης. Η Τζίσι Λις αναφέρει: «Τον είδαμε. Είδαμε το αυτοκίνητο και γύρω του τα πάντα διαλυμένα. Τον είδαμε, ήταν κάπως μελαμψός και είχε γενειάδα. Κρατούσε δύο όπλα. Ήταν τρομακτικό».

Ο Τζον Γουίλιαμς προσθέτει: «Κρατούσε όπλο. Έτσι εγώ προσπάθησα να φύγω αλλά περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά, κάπου τόσο, άκουσα πέντε – δέκα πυροβολισμούς τον έναν μετά τον άλλον».

Αυτή θεωρείται η πιο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη από τους Δίδυμους Πύργους το 2001. Ο Γουόλτερ Γουίκισερ αναφέρει: «Δεν ξέρω τι να πω, ζήσαμε και την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα αυτό το φορτηγό και τα αυτοκίνητα, το να χρησιμοποιείς οχήματα εναντίον ανθρώπων. Θέλω να πω ότι περπατάω επάνω σε αυτόν το δρόμο κάθε μέρα για να πάω οπουδήποτε. Πρέπει πλέον όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όλη την ώρα».

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατακόρυφα, δεδομένων και των παρελάσεων για τον εορτασμό του Χάλογουιν.