Ένας άνδρας συνελήφθη στα βόρεια της Στοκχόλμης για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε λίγο πριν τις 15:00 (τοπική ώρα), σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Aftonbladet.

Ads

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο άνδρας, ο οποίος είναι ελαφρά τραυματισμένος, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα πρόσωπο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον δράστη, σύμφωνα με το πρακτορείο TT.

Νωρίτερα, η σουηδική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ανακρίνει δύο άτομα.

image

Ads

Η επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στη Στοκχόλμη είχε αποτέλεσμα συνολικά τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε να τραυματιστούν, εκ των οποίων εννέα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι σουηδικές υγειονομικές αρχές. Ανάμεσα στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν είναι και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Τα νοσοκομεία της περιοχής μπορούν να επιβεβαιώσουν μέχρι στιγμής ότι ένα πρόσωπο απεβίωσε στο νοσοκομείο (…) 15 ενήλικοι και ανήλικοι που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται. Οι εννέα εξ αυτών είναι σοβαρά τραυματισμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σουηδικών υγειονομικών αρχών.

Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, οι νεκροί της επίθεσης είναι πλέον συνολικά 4, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT.