Ένα εμπορικό πλοίο που ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία δέχτηκε σήμερα επίθεση κοντά στο λιμάνι Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να αναφερθούν θύματα, σύμφωνα με ιρανικά μέσα και ένα ισραηλινό κανάλι.

Ads

Ειδικότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, επικαλούμενο Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν. Την είδηση μετέδωσαν επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Unews των ΗΑΕ με ανάρτηση στο Twitter και το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, που αναφέρει ότι το πλοίο με ονομασία Hyperion ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία PCC.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ένα πλοίο χτυπήθηκε κοντά στο λιμάνι Φουτζάιρα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη, αλλά υποστήριξε επίσης ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης ναυσιπλοΐας MarineTraffic, το πλοίο που σύμφωνα με αναφορές ταξίδευε με σημαία Μπαχαμών σταμάτησε στα ανοιχτά του συγκεκριμενου λιμανιού.

Ads

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών του Ισραήλ είπε ότι γνωρίζει για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορεί να τις επιβεβαιώσει. Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τα ΗΑΕ.

Έναρξη εμπλουτισμό ουρανίου 60% ανακοίνωσε το Ιράν

Το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά το σαμποτάζ στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό Νατάνζ, για το οποίο το Ιράν κατηγόρησε χθες το Ισραήλ, υποσχόμενο εκδίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να εμπλουτίζει το ουράνιο με 60% καθαρότητα, μια κίνηση που θα φέρει το σχάσιμο υλικό πιο κοντά στο 90% κατάλληλο για ένα πυρηνικό όπλο.

Τέλος, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε νωρίτερα πως η επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της ήταν ένα «πολύ κακό στοίχημα» που θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Τεχεράνης στις συνομιλίες για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015.