Επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ σημειώθηκε την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε εκρήξεις και πυρά όπλων μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πολλοί φοιτητές. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και 16 ακόμη έχουν τραυματιστεί, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ads

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων», ανέφερε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάςν και πρόσθεσε πως οι ι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Al Jazeera, ορισμένοι φοιτητές αρχίζουν να εγκαταλείπουν το κτίριο καθώς ο στρατός δημιούργησε έναν ασφαλή διάδρομο. Ωστόσο  υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι εντός των εγκαταστάσεων. 

image

Ads

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως φοιτητές έχουν παγιδευτεί. «Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».

Απεγνωσμένες είναι οι εκκλήσεις των φοιτητών, που ζητούν βοήθεια με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μπορεί κάποιος να καλέσει την αστυνομία; Τι πρέπει να κάνουμε; Έχουμε εγκλωβιστεί μέσα, τα παράθυρα είναι σπασμένα και όλοι είναι τραυματισμένοι. Προσευχηθείτε για εμάς παιδιά. Αν έκανα κάτι… Σ’ αγαπώ οικογένειά μου!», γράφει ένας φοιτητής. 

Ένας άλλος αναφέρει: «Έχουμε εγκλωβιστεί στο Πανεπιστήμιο και βρισκόμαστε υπό επίθεση των Ταλιμπάν. Μας σκοτώνουν!».

#AUAF Tweets