Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε μια γυναίκα σε κτίριο της τουριστικής αστυνομίας σε κεντρική περιοχή στην Κωνσταντινούπολη σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Ads

Η γυναίκα βομβιστής, που φέρεται να μιλούσε αγγλικά, πλησίασε το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Σουλταναχμέτ, όπου βρίσκονται το Μπλε Τζαμί και η Αγία Σοφιά, ισχυριζόμενη πως έχει χάσει το πορτοφόλι της.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το τμήμα και απομάκρυνε τους τουρίστες από την περιοχή και σταμάτησαν όλα τα δρομολόγια του τραμ και άλλων μέσων μεταφοράς.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης ανέλαβε η οργάνωση DHKP-C. Η οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τις δύο χειροβομβίδες σε αστυνομικούς την προηγούμενη εβδομάδα.

Η DHKP-C  αναφέρει ότι οι επιθέσεις έγιναν εναντίον του κυβερνώντος κόμματος εξαιτίας του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. «Είναι το ίδιο κράτος που σκότωσε τον Μπερκίν Ελβάν και προστατεύει τους κλέφτες υπουργούς» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Ads

Ο Ελβάν είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του Ερντογάν από την αστυνομία και κατέληξε μετά από μήνες στο νοσοκομείο. Έγινε σύμβολο ενάντια στην καταστολή των διαδηλώσεων. Σημειώνεται επίσης ότι πρόσφατα η σχετική εξεταστική επιτροπή αποφάσισε να μην παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη υπουργοί του Ερντογάν που κατηγορούνταν για υποθέσεις διαφθοράς.