Η SVB Financial Group, πρώην μητρική της Silicon Valley Bank και πλέον ο τραπεζικός τομέας της, κατέθεσε επίσημα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ και πλέον έχει περάσει στον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών.

Ads

Όπως τονίζεται, η SVB Securities και τα αμοιβαία κεφάλαια της SVB Capital, οι οποίες είναι εταιρίες που κατέχει η SVB Financial Group δεν περιλαμβάνονται στην υπαγωγή και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθώς η SVB Financial Group προχωρά στην προαναγγελθείσα εξερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων για αυτές, με πιο πιθανό να τις βγάλει σε πλειστηριασμό.

Επιπλέον, η ίδια η SVB Capital με ανακοίνωση της τόνισε ότι συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τους πελάτες της. 

Η διαδικασία πτώχευσης θα είναι, δηλαδή, ξεχωριστή από την πώληση περιουσιακών στοιχείων υπό την καθοδήγηση της Federal Deposit Insurance Corporation για την αποπληρωμή των καταθετών της Silicon Valley Bank. Η SVB Financial ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «πιστεύει ότι διαθέτει περίπου 2,2 δισ. δολάρια σε ρευστότητα».

Ads

Η SVB Financial Group, τέλος, έχει δεσμευτεί να παρέχει υποστήριξη στην SVB Capital και την SVB Securities σε όλη τη διαδικασία αναδιοργάνωσης.