Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Κυριακή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως είναι απαράδεκτο η Ουάσινγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία.

Ads

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν πως η μοίρα του Γκέρσκοβιτς θα αποφασιστεί από δικαστήριο. Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας, για τον οποίο δεν έχει δώσει δημόσια καμία απόδειξη, ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε «επ΄αυτοφόρω» την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε «την προσοχή του Μπλίνκεν στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ρωσικών αρχών, σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο.

«Τονίστηκε με έμφαση πως είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να ανακατεύουν με τη σαφή πρόθεση να δώσουν σε αυτή την υπόθεση πολιτικό χρώμα».

Ads

Η συνδιάλεξη έγινε με πρωτοβουλία του Μπλίνκεν, ανέφερε η ρωσική πλευρά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Μπλίνκεν απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απαίτησε την άμεση απελευθέρωση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς τον οποίο η Ρωσία κατηγορεί για κατασκοπεία, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός διαβίβασε τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση από τη Ρωσία ενός δημοσιογράφου Αμερικανού πολίτη. Ο υπουργός απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πάτελ.