H κατά τις φήμες «ερωμένη» του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, χρυσή Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής και βουλευτής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Αλίνα Καμπάεβα, ανέλαβε την διεύθυνση του ρωσικού ομίλου των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ National Media Group (NMG). Ο όμιλος περιλαμβάνει τα δίκτυα REN-TV και Piaty Kanal, τις εφημερίδες Izvestia και Tvoi Den, τον ραδιοφωνικό σταθμό Rousskaia Sloujba Novostei και ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Pervy Kanal και του στούντιο Art Pictures.

Ads

Η 31 ετών Αλίνα Καμπάεβα διηύθυνε από το 2008 το συμβούλιο εποπτείας του NMG, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 από τον Γιούρι Κοβαλτσόφ, άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόεδρο της τράπεζας Rossiya.

Η προσωπική ζωή του προέδου της Ρωσίας υπήρξε ανέκαθεν ταμπού για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η μόνη εφημερίδα που το παραβίασε ήταν η Moskovski Korrespondent, το 2008, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πούτιν πήρε κρυφά διαζύγιο για να παντρευτεί την Αλίνα Καμπάεβα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφορίας της.