Επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία της Νότιας Κορέας ο θάνατος του ιδιοκτήτη του μοιραίου φέρι Sewol, το οποίο έγινε υγρός τάφος για 304 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές.
 

Ads

Τελικά ανακοινώθηκε ότι η σορός που είχε βρεθεί στις 12 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή 300χλμ νότια της Σεούλ ανήκει στον επιχειρηματία Γιο Μπγιουνγκ Έουν, ιδιοκτήτη του φέρι.


 

Το πτώμα του 73χρονου άντρα είχε εντοπιστεί σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης και οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον φυγόδικο επιχειρηματία μετά από ανάλυση του DNA, καθώς και από τα δακτυλικά αποτυπώματα.
 
Ο 73χρονος καταζητούνταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, αμέλεια σε ναυτική τραγωδία και φοροδιαφυγή.
 
Πολλά μπουκάλια αλκοόλ βρέθηκαν στο σημείο, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Σουντσεόν Γου Χουνγκ Χο. «Δεν ξέρουμε αν είναι δολοφονία ή αυτοκτονία. Ελπίζουμε ότι η νεκροψία θα μας δείξει περισσότερα και θα καθορίσει την ημερομηνία θανάτου» σημείωσε.
 
Ο Γιο Μπγιούνγκ Εουν ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας που ελέγχει την ναυτιλιακή εταιρεία Chonghaejin Marine Co, πλοιοκτήτρια του Sewol, το οποίο βυθίστηκε στις 16 Απριλίου στα ανοικτά της χώρας.
 
Από τους 476 επιβάτες, πνίγηκαν οι 304, εκ των οποίων οι 250 ήταν μαθητές σχολείου, που πήγαιναν εκδρομή.