Άγρια επεισόδια μεταξύ νεαρών που συμμετείχαν σε  ολονύχτιο «υπαίθριο πάρτι κοροναϊού» στο κέντρο της Φρανκφούρτης και την αστυνομία, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ads

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές 39 άνθρωποι συνελήφθησαν  αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να σταματήσουν μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια υπαίθριου πάρτι με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο κέντρο της Φραγκφούρτης, 

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δέχτηκαν «βροχή από μπουκάλια» όταν επιχείρησαν να παρέμβουν σε μια συμπλοκή περίπου 30 ανθρώπων στην πλατεία της Όπερας. Από την επίθεση σύμφωνα τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

Η πλατεία της Όπερας στη γερμανική μεγαλούπολη του Νότου έχει γίνει δημοφιλής τόπος υπαίθριων συγκεντρώσεων, τις οποίες τα γερμανικά μμε αποκαλούν «πάρτι κορονοϊού».

Ads

Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν ακόμη κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

«Αυτό που θεωρώ απολύτως αποτρόπαιο είναι ότι οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όταν τα μπουκάλια χτυπούσαν τους συναδέλφους μου», είπε ένας εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει για να σταματήσει τις συμπλοκές μεταξύ των νεαρών θαμώνων της πλατείας και αστυνομικών.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι νεαροί μετανάστες, ηλικίας 17-21 ετών. Από αυτούς, οι οκτώ παραμένουν ακόμη υπό κράτηση και ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της τάξης.