Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε τουρκική επιδρομή εναντίον μίας θέσης των δυνάμεων του καθεστώτος στη βόρεια Συρία, έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις δυνάμεις της Άγκυρας και τους Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ads

«Έντεκα μαχητές σκοτώθηκαν σε τουρκικό αεροπορικό πλήγμα που είχε στόχο μία θέση του συριακού καθεστώτος (…) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία”, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν γνωρίζουμε αν προέρχονται όλοι από τις δυνάμεις του καθεστώτος ή αν είναι Κούρδοι μαχητές που ελέγχουν τη ζώνη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο μια θέση των δυνάμεων του καθεστώτος στο χωριό Τζαρκάλι, δυτικά της συνοριακής πόλης Κομπάνι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ads

Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στο πλαίσιο συμφωνιών που αποσκοπούσαν να αναχαιτίσουν τις διασυνοριακές επιθέσεις της Άγκυρας με στόχο τους Κούρδους μαχητές τους οποίους θεωρεί «τρομοκράτες».

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ανάμεσα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την ηγεσία Κούρδων μαχητών, και τις τουρκικές δυνάμεις, που ενέτειναν τους βομβαρδισμούς τους εναντίον κουρδικών θέσεων έπειτα από επίθεση εναντίον μιας θέσης τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η σύγκρουση στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011, έχει γίνει πιο περίπλοκη μετά την επέμβαση διαφόρων οργανώσεων και ξένων δυνάμεων. Έχει προκαλέσει περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους, εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες και τον κατακερματισμό της χώρας.