Μια πραγματικά ιδιαίτερη δικαστική υπόθεση συνταράσσει τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Η 20χρονη Μισέλ Κάρτερ κρίθηκε ένοχη και αντιμετωπίζει έως 20 χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία ότι έπεισε το φίλο της να αυτοκτονήσει. 

Ads

Ο 18χρονος Κόνραντ Ρόι, που φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα κατάθλιψης κλείστηκε στην καμπίνα του φορτηγού του και εισέπνευσε μονοδείδιο του άνθρακα για να πεθάνει. 

Η Κάρτερ βρισκόταν σε επικοινωνία μαζί του τις τελευταίες αυτές στιγμές. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να τον μεταπείσει ή έστω να καλέσει την αστυνομία. Αντίθετα του έστελνε μηνύματα ενθάρρυνσης για να αυτοκτονήσει. 

Μάλιστα όταν εκείνος κάποια στιγμή φοβήθηκε και βγήκε από το φορτηγό εκείνη τον παρότρυνε: «Μπες πάλι μέσα». Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του την επόμενη μέρα.

Ads

Η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης: 

Στα μηνύματά της – που ήταν πάρα πολλά – η Κάρτερ έγραφε μεταξύ άλλων: «Νόμιζα ότι το θέλεις… Ο καιρός ήρθε και είσαι έτοιμος… απλά κάν’ το μωρό μου». 

image

«Τον βοήθησα να το κάνει και του είπα ότι ήταν εντάξει… θα μπορούσα να τον σταματήσω ή να έχω καλέσει την αστυνομία, αλλά δεν το έκανα. Ο θάνατος του ήταν λάθος μου. Ειλικρινά θα μπορούσα να το έχω σταματήσει. Ήμουν σε διαρκή επικοινωνία μαζί του. Βγήκε από το φορτηγό γιατί φοβήθηκε και του είπα να ξαναμπεί μέσα γιατί ήξερα ότι θα το έκανε ξανά και ξανά και δεν θα μπορούσα να τον βλέπω να ζει έτσι», φέρεται να είπε η Κάρτερ. 

Το δικαστήριο κατηγόρησε την 20χρονη ότι πίεσε τον Ρόι να αυτοκτονήσει και στη συνέχεια προσπάθησε να κερδίσει τη συμπάθεια των φίλων τους παίζοντας τον ρόλο της «θλιμμένης φιλενάδας».

Η 20χρονη κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελιάς και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μέχρι την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης στις 3 Αυγούστου. Κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλάκιση.