Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα εξάχρονο αγόρι. 

Ads

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν είχε συνεργό. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Σκοτ Σμίθι, ανέφερε ότι οι αρχές αναζητούν και ένα δεύτερο άτομο που εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην επίθεση, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο τρόπος αυτός. Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε ιδέα ποιο ήταν το κίνητρο». 

Το Gilroy Garlic Festival (Φεστιβάλ Σκόρδου του Γκίλροϊ) οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ. Ειδικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία με τους πιο αυστηρούς νόμους απέναντι στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. 

Το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε είναι ο 6χρονος Στίβεν Ρομέρο. «Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήταν μόλις έξι ετών», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ρομέρο, πατέρας του αγοριού. Όπως μετέδωσε το NBC, μεταξύ των τραυματιών είναι και η μητέρα και η γιαγιά του Στίβεν, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή τους. 

Ads

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα υπόλοιπα θύματα.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να τρέχουν να σωθούν καθώς ακούγονται πυροβολισμοί από το βάθος.

«Μα τι γίνεται;» ακούγεται να διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

«Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!», ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter έπειτα από αυτό τη νέα ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ που έχει χάσει το μέτρημα τέτοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια. 

image