1. Διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί συνάντησης για το ελληνικό χρέος στα μέσα Νοεμβρίου. «Δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Ads

 
2. Με οκτώ αντικαταστάσεις κυβερνητικών βουλευτών, πέρασε από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. Είχε προηγηθεί κυβερνητική κρίση με βουλευτές στα κάγκελα και υπουργούς σε αδιέξοδο.
 
3. Το ΣτΕ λέει «ποτέ την Κυριακή» κρίνοντας αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση για το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων. Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ το Νοέμβριο.
 
4. Μήνυση σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της ΧΑ για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Σταύρου.
 
5. Πόλεμο χωρίς να πει τη λέξη κήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε τους τζιχαντιστές ότι δεν υπάρχει «κανένα ασφαλές καταφύγιο» καθώς «βασική αρχή της προεδρίας» του είναι να κυνηγήσει μέχρις εσχάτων όποιον «απειλεί τις ΗΠΑ».
 
6. Απούσα η Ελλάδα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που υιοθέτησε ψήφισμα για την «καθιέρωση ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για διαδικασίες αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους χωρών – μελών».
 
7. Με 12.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και ο υπ. Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υποσχέθηκε ότι όλα θα έχουν ομαλοποιηθεί έως τις 30 Σεπτέμβρη. 

8. Ολόσωμες διατηρούνται οι δυο Καρυάτιδες του τάφου της Αμφίπολης σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού. 
 
9. Δεν διέπραξε φόνο εκ προμελέτης ο Όσκαρ Πιστόριους σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Η τελική απόφαση αναμένεται αύριο ενώ η ποινή θα ανακοινωθεί σε ένα μήνα.
 
10. Πενήντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, μία από τις κλασικές δημιουργίες του σπουδαίου Λουίς Μπουνιουέλ, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για το φιλμ «Η Εγκληματική Ζωή του Αρτσιμπάλντο Ντε Λα Κρουζ»
 
 
EXTRA
 
Ένα θεατρικό έργο για τον Νίκο Ζαχαριάδη ετοιμάζει ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Κοτανίδης. «Δεν θέλω να δικαιώσω πολιτικά τον Ζαχαριάδη. Θέλω να περιγράψω την τραγικότητα της ύπαρξής του στην εξορία της Σιβηρίας» λέει σε συνέντευξή του στο tvxs.gr.
 
Στις 11 Σεπτέμβρη του 1973, ο Σαλβαντόρ Αλιέντε, βρίσκεται νεκρός καθώς οι δυνάμεις του Αουγούστο Πινοσέτ, πολιορκούσαν το προεδρικό μέγαρο της Χιλής. Ο τελευταίος λόγος του.
 
Αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου:

 

Ads