O πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, στο πλαίσιο της συνάντησής του στην Τζακάρτα,  με τον πρόεδρο της Ινδονησίας, αποφάσισε να κάνει ένα ασυνήθιστο δώρο όσον αφορά στην περίσταση και στο πρωτόκολλο -στον Τζόκο Ουιντόντο (γνωστό και ως Τζοκόουι).

Ads

Ο λόγος για ένα box set του Master of Puppets των Metallica, το οποίο περιείχε τα οκτώ κομμάτια της αρχικής έκδοσης μαζί με ακυκλοφόρητα demos, μίξεις και ζωντανές ηχογραφήσεις, το οποίο μάλιστα, φέρει την υπογραφή του ντράμερ του συγκροτήματος, Λαρς Ούλριχ, ο οποίος γεννήθηκε στη Δανία και μετακόμισε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 16 ετών.

«Ο πρωθυπουργός Ράσμουσεν καταλαβαίνει την αγαπημένη μου μουσική», δήλωσε με ένα πλατύ χαμόγελο, ο Τζοκόουι, γνωστός λάτρης της χέβι μέταλ μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε το δώρο του. Το συγκεκριμένο box set επανεκδόθηκε πριν λίγες μέρες, για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Το Μάιο του 2013, ο πρόεδρος της Ινδονησίας παρέδωσε στις Αρχές, ένα υπογεγραμμένο από τους Metallica μπάσο  προκειμένου να εξεταστεί εάν το όργανο ήταν απλώς δώρο ή αποτελούσε παραβίαση κανόνων δεοντολογίας. Το μπάσο είχε δώσει στον Τζοκόουι ο μπασίστας του συγκροτήματος, Ρόμπερτ Τρουχίλο.