Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα της Γάζας, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τις ΗΠΑ.

Ads

Τον θάνατο του άνδρα ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τον Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης, πως ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, εξακολουθεί να είναι εν ζωή, αν και η κατάστασή του είναι απελπιστική. Ο εκπρόσωπός του υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα, εξήγησε πως ο νεαρός Παλαιστίνιος, η καρδιά του οποίου είχε σταματήσει να κτυπά, είχε κηρυχθεί νεκρός αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Η οργή του αραβικού κόσμου εναντίον των ΗΠΑ [Βίντεο]

Ads

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Τα τελευταία 24ωρα όλες οι κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της απόφασης Τραμπ, με τον ισραηλινό στρατό να προχωρά σε βίαιη καταστολή. Ήδη από χθες έχουν αναφερθεί πολλοί τραυματίες διαδηλωτές από σφαίρες καουτσούκ, με τον σημερινό νεκρό να αποτελεί μια ιδιαίτερα τραγική και επικίνδυνη κλιμάκωση.