Ένας νεκρός και 8 τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα των εκρήξεων που σημειώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη Ταϊχουάν, στην βόρεια επαρχία Σανχί. Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα επρόκειτο για μικρής ισχύος βόμβες.

Ads

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό πάνω από την λεωφόρο όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος και οχήματα με σπασμένα τζάμια. Περίπου 20 οχήματα, σταθμευμένα σε απόσταση 100 μέτρων από τον τόπο των εκρήξεων, υπέστησαν ζημιές, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Οι εκρήξεις αυτές έρχονται σχεδόν μια εβδομάδα μετά από την έκρηξη ενός οχήματος στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, όπου σκοτώθηκαν συνολικά πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η επίθεση αυτή υποστηρίχθηκε από το Ισλαμικό Κίνημα του ανατολικού Τουρκεστάν, μια αυτονομιστική ομάδα στα βορειοανατολικά, την οποία ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία θα συζητήσει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ads